Portfolio

"When our perils are past, shall our gratitude sleep?"

"Als onze gevaren zijn verdwenen, zal onze dankbaarheid dan slapen?" - George Canning

Herinnerings Fiets en Wandelroutes

Bijna ieder dorp of stad heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog te maken gehad met oorlogshandelingen. Verzet, verraad, deportatie van Joodse inwoners of neergestorte oorlogsvliegtuigen. Een route in combinatie met herinneringsborden brengt deze geschiedenis tot leven.

Fietsroutes Herinneringstoerisme WO2

Nederland is een echt fietsland en fietsroutes die langs herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog voeren zijn bij uitstek geschikt om nationaal en internationaal toerisme naar een regio of streek te halen. Internationaal herdenkingstoerisme neemt sterk toe de laatste jaren. Door internationale samenwerking met musea en instellingen in het buitenland heeft NL40-45 de juiste contacten voor het aantrekken van toeristen uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Canada en andere landen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in en boven Nederland actief waren. Toegespitst op uw stad of regio ontwikkeld NL40-45 een route met of zonder de zogenaamde "memorial boards" - informatieborden. 

Lezingen Luchtoorlog

Aan de hand van bijna 200 dia's met foto en video beelden wordt een indringend en intiem beeld geschetst van de, voor velen onbekende, luchtoorlog. De lezingen zijn toegespitst op de regio of dorp en stad waar de lezing gegeven wordt.

Het persoonlijke verhaal

Ondanks dat de luchtoorlog zoveel impact had op een dorp of stad is er toch vaak weinig over bekend. Met de veelal dramatische en emotionele persoonlijke verhalen wordt de luisteraar meegenomen naar de tijd dat er in Nederland in de periode 1940- 1945 meer dan 6000 vliegtuigen neerkwamen.

Peter den Tek heeft o.a. lezingen gegeven voor het PIMA Air & Space Museum te Tucson USA, de American Womens Club of Amsterdam, Veteranendagen in Nederland, de Ambassade van Nieuw-Zeeland maar ook voor Historische Verenigingen en instanties in Nederland.

Luchtoorlog Tours en Presentaties

Een reis langs locaties waar tijdens de Tweede Wereldoorlog Duitse en geallieerde vliegtuigen zijn neergestort. Op locatie wordt treffend en indringend vertelt wat zich daar heeft afgespeeld.

Copyright NL40-45/Peter den Tek @ All Rights Reserved

Air War Tours

Peter den Tek neemt u mee naar locaties in Nederland waar tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegtuigen zijn neergestort en vertelt daar de persoonlijke verhalen van vliegeniers en burgers.

De tour kan per fiets of bus worden uitgevoerd en kan afhankelijk van het schema tussen de 2 en 3 uur duren. Recentelijk zijn tours van start gegaan voor scholen, senioren en andere belangstellenden. Een tweedaagse tour met Amerikaanse luchtmachtkadetten wordt op dit moment voorbereid. De tour kan zowel in het Nederlands, Duits als Engels worden gegeven.